luni, 25 martie 2013

Fructele si legumele

Putini sunt aceia care au ceva de reprosat fructelor si legumelor. Nu numai ca aceste alimente contin o multime de vitamine, minerale si fibra, dar mai sunt bogate si substante fitochimice, compusi si pigmenti, vitale pentru sanatatea organismului uman. 

Cercetarile au aratat ca acesti compusi au proprietati antioxidante care pot pastra celulele sanatoase, reduc nivelul de colesterol tip LDL si cresc pe cel de tip HDL, protejeaza de diferite forme de cancer si boli cardiovasculare.

Unii cercetatori se intreaba daca nu cumva aceste alimente ar putea anihila si efectele imbatranirii.
Ca regula generala, fructele si legumele cu un colorit inchis sunt mai bogate in pigmenti benefici, dar cele mai deschise la culoare contin adesea compusi diferiti (unele substante antioxidante si fitochimice sunt incolore).

Daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa, consuma o varietate de produse cu o paleta larga de culori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu