luni, 25 februarie 2013

MMS-ul in diabetul zaharat



Diabetul este o boala cauzata de functionarea necorespunzatoare a pancreasului. Atunci cand o persoana sanatoasa ingereaza produse alimentare, acestea sunt digerate si prelucrate in primul rand in stomac si apoi substantele necesare sunt absorbite prin intestinul subtire pentru a fi transportate de sange in intregul organism. Zaharurile, proteinele si grasimile ajung in ficat, unde o parte din ele sufera transformari in glucoza si intra in fluxul sanguin. Intre timp, pancreasul produce insulina, un hormon care permite glucozei sa intre celule si astfel acestea se pot hrani, producand caldura si energie. Intr-un fel, insulina este cea care deschide usa glucozei sa intre in celula pentru a o alimenta. Glucoza este deosebit de necesare pentru organism in arderile metabolice ce ne ofera energia de care avem nevoie in fiecare moment din viata, dar atunci cand se acumuleaza si concentratia ei in sange, in creier si alte tesuturi creste prea mult, tinde sa devina periculoasa, punandu-ne viata in pericol.
 
Diabeticul este cel al carui organism nu poate produce suficienta insulina desi el consuma alimente bogate in carbohidrati, zaharuri si grasimi. Zaharurile procesate de ficat se acumuleaza in organism ceea ce inseamna ca glicemia persoanei respective creste peste limitele normale, acesta fiind diabetul zaharat.
In aceasta situatie, celulele nu pot primi hrana necesara datorita insuficientei insulinice si astfel incep sa descompuna grasimile si proteinele stocate de organism producand un dezechilibru biochimic ce poate avea consecinte foarte grave asupra sanatatii. Intre timp, cresterea glicemiei conduce la distrugerea sistemelor organismului, creascand riscul aparitiei unor complicatii cum ar fi: atacurile cardiace, orbirea, insuficienta renala, osteoporoza, accidentele vasculare cerebrale si probleme neurologice, printre altele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu