luni, 25 februarie 2013

Care sunt beneficiile ceaiului verde si negru


Ceaiul este o bautura foarte apreciata fiind cea mai consumata din lume dupa apa. Este atat de indragita incat a intrat in folclorul multor popoare, iar chinezii i-au dedicat un proverb care spune totul despre cat de iubit este ceaiul : Mai bine sa stau trei zile fara mancare decat o zi fara ceai. S-au facut numeroase cercetari pentru a demonstra cat de eficient este un ceai, de ce ar trebui sa bem ceai si, mai ales, ce fel de ceai ar trebui sa bem.

O inima sanatoasa: ceaiul verde, contine un antioxidant foarte puternic epigalocatechin galat (EGCG). Un studiu realizat timp de 15 ani in Germania a stabilit ca un consum regulat de ceai negru fara lapte sau verde reduce riscul de atac de cord. Cercetatorii au stabilit ca antioxidantii din ceaiul negru si din cel verde ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau, care se depune pe artere si creste riscul de infarct si atac de cord.
Prevenirea cancerului: aceeasi polifenoli ajuta si la stoparea raspandirii celulelor cancerigene. Potrivit unui studiu recent din Taiwan, cei care beau zilnic o cana cu ceai verde prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer la plamani, de asemenea, ceaiul incetineste evolutia cancerului de prostata si reduce riscul de cancer la stomac.
Previne diabetul de tip 2: o cercetare de anvergura realizata in 50 de tari a aratat ca persoanele care consuma regulat ceai negru sunt mai ferite de diabet de tip 2.

O piele sanatoasa: ceaiul este benefic pentru piele nu numai cand este consumat pe cale orala, ci si cand plantele sunt aplicate direct pe corp. Experimentele au demonstrat ca in momentul cand se aplica ceai verde pe zonele afectate ale pielii ajuta la preventia infectiilor locale si la calmarea simptomatologiei: arsuri (solare de exemplu), iritatii etc., scazand totodata si sansele de a dezvolat cancer de piele. Acest lucru a determinat multe companii cosmetice sa utilizeze ceaiul verde, negru sau alb in produsele de ingrijire a pielii.

Boala Alzheimer: un studiu al Universitatii din Northumbria a relevat ca taninul si cofeina din ceai imbunatatesc functiile congnitive. Desi consumul de ceai verde sau negru nu pot vindeca aceasta boala, s-au dovedit eficiente in stoparea activitatii celor doua enzime din creier asociate cu boala Alzheimer. Reprezentand astfel o parte a puzzle-ului care poate sa duca la tratarea sau incetinirea dezvoltarii bolii.

O dantura perfecta: compusii din ceai ajuta si in mentinerea unei danturi sanatoase, prin cresterea rezistentei la acizii de pe smaltul dintelui. Ceaiul contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Acesta contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta. Consumul regulat al ceaiului negru permite cresterea producerii de calciu cu pana la 3% la femei. In plus, ceaiul verde reduce sangerarile gingivale si reduce riscul parodontozei.

Energie cat cuprinde: ceaiul verde este si un puternic energizant, mobilizand totodata si depozitele adipoase si facilitand arderea grasimilor.  Astfel, o ceasca de cai verde pe zi va ajuta sa va mentineti silueta sau sa facilitati eliminarea surplusului de kilograme, fiind un bun adjuvant in diete. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Geneva in Elvetia, ceaiul verde intensifica arderea caloriilor si previne cresterea glicemiei.

Modalitati de atenuare a gustului in administrarea MMS-lui


Majoritatea pesoanelor care iau MMS dezvolta o aversiune teribila impotriva gustului si mirosului MMS-ului. Aceasta este cauzata de o reactie de supravietuire ale micro--organismelor aflate in corp.

Vestea buna este ca sunt cateva modalitati de a combate aceasta problema.

Puteti evita complet aceasta problema daca folositi sticluta de picurat pentru a picura 

MMS si acid citric in interiorul unei capsule.  Apoi inghititi aceasta capsula cu un pahar de apa.

O alta metoda este cea de a utiliza un suc extrem de concentrat. Urmariti acesti pasi cu atentie, daca veti trece un pas sau doi, metoda nu va functiona. Cumparati un suc foarte concentrat ca de exemplu cel de mere, ananas, struguri, etc, si adaugati apa mai putina decat in mod normal pentru ca sucul ce rezulta sa ramana destul de concentrat.

Pasul 1: Turnati aproximativ jumate de pahar de suc concentrat care va fi folosit pentru doza de MMS pe care o veti lua, daca aceasta este o doza mai mare, va trebui sa turnati mai mult suc concentrat. La acesta adaugati 2 lingurite din solutia cu 10% acid citric.
Pasul 2: Intr-un alt pahar turnati o parte din acelasi suc concentrat. Acesta nu va contine MMS si va fi baut dupa ce luati doza.
Pasul 3: Int cel de-al treilea pahar preparati o doza de MMS si asteptati 5 minute. Apoi adaugati paharul deja pregatit in pasul 1.
Pasul 4. Incercati sa aveti la indemana bomboane tari, dropsuri sau acadele pe care sa le puneti in gura inainte de a lua MMS.
Pasul 5: (si cel mai important dintre toti pasii) Beti dintr-o inghititura paharul de suc care contine MMS repede si fara rasuflare iar apoi imediat paharul de suc fara MMS. Daca il beti repede fara a respira intre inghitituri at trebui sa nu simti deloc gustul MMS-ului. 

Aerul cauzeaza oxidarea dioxidului de clor pe limba si de aceea este indicat sa nu respirati intre cele 2 inghitituri. Dar daca totusi nu ati respirat, bomboana ar trebui sa elimine gustul MMS-ului.

Faptul ca majoritatea sucurilor contin antioxidanti, o parte din ClO2 va fi neutralizat de sec, insa puteti recupera aceasta parte printr-o picatura suplimentara de MMS.

MMS-ul in diabetul zaharat



Diabetul este o boala cauzata de functionarea necorespunzatoare a pancreasului. Atunci cand o persoana sanatoasa ingereaza produse alimentare, acestea sunt digerate si prelucrate in primul rand in stomac si apoi substantele necesare sunt absorbite prin intestinul subtire pentru a fi transportate de sange in intregul organism. Zaharurile, proteinele si grasimile ajung in ficat, unde o parte din ele sufera transformari in glucoza si intra in fluxul sanguin. Intre timp, pancreasul produce insulina, un hormon care permite glucozei sa intre celule si astfel acestea se pot hrani, producand caldura si energie. Intr-un fel, insulina este cea care deschide usa glucozei sa intre in celula pentru a o alimenta. Glucoza este deosebit de necesare pentru organism in arderile metabolice ce ne ofera energia de care avem nevoie in fiecare moment din viata, dar atunci cand se acumuleaza si concentratia ei in sange, in creier si alte tesuturi creste prea mult, tinde sa devina periculoasa, punandu-ne viata in pericol.
 
Diabeticul este cel al carui organism nu poate produce suficienta insulina desi el consuma alimente bogate in carbohidrati, zaharuri si grasimi. Zaharurile procesate de ficat se acumuleaza in organism ceea ce inseamna ca glicemia persoanei respective creste peste limitele normale, acesta fiind diabetul zaharat.
In aceasta situatie, celulele nu pot primi hrana necesara datorita insuficientei insulinice si astfel incep sa descompuna grasimile si proteinele stocate de organism producand un dezechilibru biochimic ce poate avea consecinte foarte grave asupra sanatatii. Intre timp, cresterea glicemiei conduce la distrugerea sistemelor organismului, creascand riscul aparitiei unor complicatii cum ar fi: atacurile cardiace, orbirea, insuficienta renala, osteoporoza, accidentele vasculare cerebrale si probleme neurologice, printre altele